"Hvad laver du så til hverdag?"

Ingenting.

Ingenting… Ingenting, det er det svar jeg giver folk når de spørger mig hvad jeg laver til hverdag - og hvorfor fa**** gør jeg det? For det passer jo ikke? Reelt laver jeg nok egentlig mere end jeg kan holde til og måske også meget mere end alle andre. Jeg har oplevet alt for ofte at blive set ned på fordi jeg ikke læser på universitet eller ikke har et arbejde. Frygten for at folk ikke synes jeg er god nok, frygten for at blive dømt på det jeg laver og ikke at blive accepteret og anerkendt for det arbejde jeg laver. Frygten for at folk synes jeg er en taber fordi jeg ikke har et 8-16 arbejde som så mange andre... Derfor siger jeg ingenting. Jeg vil hellere ses ned på fordi jeg ikke laver noget, end ikke at blive anerkendt for det jeg laver.

Men, jeg skal jo for filan leve det liv som er bedste for MIG. Og ikke et liv som er bedst for ANDRE! Og ja, jeg ved det godt, men det er skide svært når jeg så ofte i mit liv har mødt folk som aboslut ikke mente at JEG bedst vidste hvordan JEG havde det. Mødt så mange mennesker som følte at de vidste hvordan jeg havde det, og så skulle jeg agere ud fra det de synes.

 Jeg er nået RIGTIG langt i min udvikling i at stå fast i mine behov, hvad der virker bedst for mig og generelt bare indsigten i mine diagnoser – så det er jo rigtig dejligt! Også selvom der er laaang vej endnu!

Jeg har besluttet med mig selv at arbejde på mit sind og det syn jeg har på mig selv og det jeg udretter.

Det første og ALLERVIGTIGSTE step for mig lige nu er, at tro på mig selv og stå ved det jeg laver.

- for, hvis jeg ikke er stolt af det jeg laver, eller står ved det, hvordan skal andre så have respekt for mig og det jeg laver?

DERFOR!!!!

Hej. Jeg hedder Line og er 22 år. Jeg fik som 19-årig i 2017 diagnosen Asperger Syndrom og i 2018 diagnosen ADHD oveni. Udover de to diagnoser, så har jeg være igennem – eller egentlig et eller andet sted stadig er – en depression, angst, til tider OCD og sorg efter jeg mistede min mor i 2015. Jeg har egentlig fungeret fint det meste af mit liv, men fra 2014 hvor jeg fik en depression, begyndte det at gå ned af bakke. Det endte i starten af 2017 med en indlæggelse på psykiatrisk afdeling. Jeg var indlagt i tre måneder og min autisme diagnose kom som følge af de tre måneder.

Det sidste halvandet år har jeg været i et ressourceforløb. (Fremtiden i forhold til det er en anden snak, som ikke kommer her.)

Jeg spiller rigtig meget musik i min fritid. Spiller i to orkestrer samt skriver og spiller mine egne sange. Nogle af dem har jeg optaget og lagt op som en film på enten youtube eller her på min facebookside. Jeg bruger musikken til at bearbejde mine følelser og tanker, så alle mine sange er baseret på min egen historie.

Hvad laver jeg til dagligt?

Jeg arbejder på at turde lukke mine nærmeste ind i mit liv igen og lære dem hvordan de skal håndtere mig. Jeg arbejder på at lære mig selv og mine behov at kende - både for min egen skyld, men også så jeg kan hjælpe andre som IKKE kan sætte ord på deres problemer og følelser.

I forbindelse med det - som også for mig er 'arbejde' - tager jeg ud og holder foredrag. I mit nuværende foredrag, Line Pharao Stein - Mit liv med Asperger, snakker jeg lidt om tiden op til min autisme diagnose, indlæggelsen på psykiatrisk, autisme og sorg og en lille smule om hvordan jeg håndterer visse udfordringer og hvad der hjælper mig. Dette foredrag blev lavet kort efter jeg fik min autisme diagnose og inden jeg fik min ADHD. Jeg snakker derfor ikke om ADHD i dette foredrag. - Men, om ikke så længe går jeg i gang med at lave et nyt foredrag, som kommer til at handle om det at have to diagnoser, som på papiret modarbejder hinanden. Det gamle foredrag vil stadig være muligt at booke mig til at komme ud og fortælle om, men jeg er ved at være klar til næste skridt og fortælle om udfordringerne der kommer med begge diagnoser.

Hvis du har lyst til at booke mig, så er du meget velkommen til at sende en mail  eller en sms  direkte til mig
Hvis man vil gå andre veje, så er jeg også er ambassadør for Én Af Os. Jeg kan også bookes igennem dem, men det kan I læse mere om på deres hjemmeside.

Jeg har også en blog hvor jeg skriver omkring mit liv med Asperger (og ADHD). Det er rigtig godt for mig at skrive, fordi jeg på den måde reflektere over tingene, og at jeg så også kan hjælpe andre ved at sætte ord på det jeg går igennem, det er jo bare perfekt. Jeg har haft min blog lidt over to år og det har været en fantastisk rejse og alle de muligheder jeg har fået er helt vildt.

I foråret kommer det nye katelog fra psykinfo, og der i vil der på en af siderne være en klumme som jeg har skrevet omkring rummelighed og accept af udfordringer som følger med psykiske diagnoser. Det er helt vildt at have fået den mulighed. Jeg er simpelthen så stolt af det.

Vil du gerne booke mig, så send mig en besked enten her på bloggen, min facebookside eller private bruger, så får du videre oplysninger for hvordan du kan komme i kontakt med mig 😊

Til slut, vil jeg gerne give et kæmpe tak til alle jer som følger med. Det er så vildt og rørende få mig med al den opbakning jeg får. Jovel er det min egen fortjeneste at være kommet så langt og have fået udrettet så meget som jeg har de sidste par år, men jeg kunne IKKE have klaret det uden opbakning fra både familie, venner og ikke mindst fremmede. Fremmede som jeg ikke kendte før, men som jeg har lært at kende gennem min blog fordi jeg ofte har hjulpet dem med at forstå dem selv, deres børnebørn, deres venner etc. Nok har jeg hjulpet folk, men de har også hjulpet mig!

Det var det. Her er jeg. Med mere selvtillid og STOLT af det jeg udretter - for ja, jeg udretter noget og det er meget mere end mange andre formår!

Ønsker jer en rigtig dejlig 6.december! ❤️

[caption id="attachment_679" align="alignnone" width="1500"] Foto: Jacob Kjøller Andersen[/caption]