Motion som transportmiddel.

Ja, nu er jeg flyttet til Aabenraa, og jeg kan godt mærke at forventningen om at jeg skal cykle eller gå til ting - i stedet for at køre - er blevet meget større. Det giver mig daglige kampe med mig selv, om jeg skal gøre hvad jeg bedst kan holde til, eller om jeg skal gøre hvad ’samfundet’ synes jeg skal gøre….

Jeg vil prøve at fortælle om hvilke tanker der går gennem mit hoved når jeg skal et sted hen.

For det første, så kan jeg generelt ikke lide at have tøj på. Det er ubehageligt nok for mig at gå rundt med tøj på uden at jeg sveder – men når jeg så sveder, så bliver det endnu mere ubehageligt. Derfor, så kan jeg sletter ikke overskue at skulle f.eks. cykle et sted hen hvor jeg skal tilbringe nogle timer, da jeg så kommer til at have det ubehageligt i mit ’klam-fugtige’ tøj. Jeg kan derimod godt lide at cykle hjem, for når jeg kommer hjem, så kan jeg tage tøjet af og gå direkte i bad så jeg ikke skal sidde i mit tøj. Jeg cykler eller går egentlig også bedst i shorts – uanset vejr – da jeg så har nemmere ved at få luft og der er heller ikke så meget tøj der kan blive vådt ;)

For det andet, så skal jeg tidligere hjemmefra hvis jeg enten går eller cykler. - Jeg kan godt lide at komme til tiden. Hvis jeg er i tvivl om hvor længe det tager, så kører (bil) jeg i god tid, og så kan jeg sidde i min bil og vente til det er ’ok’ for mig at gå ind (maks 10 min før). Det giver ikke helt den samme ’tryghed’ på cykel eller på gåben, da jeg ikke har noget jeg kan vente i/stå ud af, så jeg bruger rigtig mange kræfter på at holde mig psykisk oppe. Når jeg sidder i bilen, så er der ikke så stor chance for at der er nogen der kommer og siger hej til mig – medmindre de lige parkerer ved siden af mig eller noget. Men, hvis jeg derimod står udenfor, så er det meget lettere at se mig og jeg bruger derfor rigtig meget energi på at forberede mig på hvad jeg vil sige eller hvordan jeg vil reagere hvis der kommer nogen og vil snakke med mig.

For det tredje kan jeg have ting liggende i bagagerummet i bilen. Jeg kan f.eks. have ekstra tøj, tæpper, drikkevarer etc. med. Det er også meget lettere nu når jeg spiller musik og både skal have instrumenter og noder med. Det er bare ikke let at cykle eller gå med :D

Til sidst, så betyder vejret ikke noget når man kører bil. J

Og ja; ”Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning”… Men, hvis jeg har det svært med at være i tøj der er lidt fugtigt fra sved, hvordan tror I så ikke det ville være hvis mit tøj oveni var vådt fra regn?

Når alt det her så er sagt, så cyklede jeg til Skoleorkester i går! Jeg spiste ved min farmor og farfar som vanligt og kørte derefter hjem til mig selv og parkerede bilen i carporten. Jeg smed mit instrument og noder af ved Louise – hun havde tilbudt at tage det med så jeg ikke skulle cykle med det. Jeg har ikke den fjerneste ide om hvor længe det tog eller hvor hurtigt jeg cyklede, for det var ikke det det handlede om. Jeg må ærligt sige at jeg var lidt træt da vi også skulle til at marchere i skolegården.. :D Men, det var ikke hårdt fysisk på samme måde som det plejer, men det var hårdt psykisk. Men, jeg gik med og spillede med og det var fint. I løbet af  aftenen kunne jeg godt mærke at det tager meget mere psykisk energi at cykle end at køre bil og jo tættere vi kom på at jeg skulle cykle hjem, jo mindre kunne jeg klare tanken om det… Men, det gik fint og da jeg først kom op på cyklen, så gik det nok 😊

Lige sådan nogle små ting, så er der flere ’trin’ på en cykel end i en bil.

  • I bilen tænder lyset når jeg tænder bilen.
  • På cyklen skal jeg huske at have lys med og huske at sætte dem på cyklen og huske at tænde dem.
  • I bilen skal jeg ikke huske hjelm
  • På cykel skal jeg huske at have hjelm på
  • I bilen, hvis jeg skal dreje til venstre i et kryds, så drejer jeg bare til venstre når jeg har grønt lys og der er fri bane.
  • På cykel, skal jeg først lige over, for så at vente på at det bliver grønt den modsatte vej så jeg kan komme lige over der (som stadig er venstre fra min startposition). Og ja, sådan noget tænker I måske ikke over, men det gør jeg. Her kommer min logiske sans nemlig ind. Jeg vælger det der er mest logisk, og selvfølgelig er det da mest logisk at jeg kan dreje i et hug i stedet for at skulle have et stop undervejs for at dreje. Et venstre sving i bilen kræver altså mindre energi end et venstresving på cykel.

Krammer og møsser

LINE PHARAO STEIN