At læse op til eksamen og få mad var muligt fordi...

skaermbillede-2017-10-12-kl-15-17-47

Tredje del af ‘mine strategier og metoder’ serien bliver hvilke strategier jeg brugte i foråret til at læse op til eksamen samt få mad.

Der er sikkert mange der ikke kan forstå at det kan være svært og uoverskueligt at læse op til eksamen og lave mad/spise mad. Sagen var den, at da jeg skulle til at læse op til eksamen, var jeg lige blevet udskrevet fra tre måneder på psykiatrisk. Jeg skulle i de første to uger af læseferien læse 3 års historie pensum op. 3 års pensum på to uger. I de to uger, havde jeg også en engelsk skriftlig, som jeg altså også skulle læse op til. Jeg brugte rigtig meget til på at læse op. Jeg læste ALLE de 273 siders historie der skulle læses. Jeg har ikke svært ved at læse, men jeg husker ikke særlig godt de ting jeg læser og så interessere historie mig ikke - og så sætter det jeg læser sig ihvertfald ikke fast i hovedet...

Eftersom jeg lige var blevet udskrevet fra psyk og min far ikke ville være hjemme fra ugen efter jeg kom ud, så skulle jeg altså både stå op, læse op, passe hus, være voksen og lave mad.. alene. Jeg var alene. At komme fra psyk hvor man har patienter og personale omkring sig hele tiden og så hjem til et tomt hus. Det slog hårdere end jeg havde regnet med. De første par dage af læseferien gik dog faktisk fint nok. Min far var hjemme torsdag, som var dagen efter jeg blev udskrevet, fordi vi skulle spille koncert med skoleorkesteret. Han var derfor også hjemme til min engelsk skriftlig eksamen om fredagen. Han var så igen ikke hjemme fra søndag-fredag/lørdag ca... Jeg skal love for, at det ramte mig hårdt da jeg pludselig skulle passe og klare alt alene. Jeg havde ikke både overskud til at skulle lave mad OG læse op. Det tog simpelthen for meget energi. Jeg havde det på daværende tidspunkt stadig meget skidt så mit overskud var på sit laveste hele tiden. Jeg skulle jo læse op, så jeg valgte at læse op og måtte så undgå at spise. Jeg fik det fysisk skidt. Jeg spiste ikke, jeg sov ikke - men jeg læste op 😉 Da jeg havde været oppe til historie eksamen besluttede jeg mig for at dette ikke gik. Hvis jeg skulle klare mig helt til sidste eksamen, så måtte der ske noget andet. Jeg kunne ikke holde til ikke at sove og ikke at spise. Så resten af min eksamensperiode, sørgede jeg for at spise ude. Jeg spiste aftensmad ude ved venner og familie alle dage. Aftensmad var så også i den periode det eneste jeg fik, men til gengæld fik jeg noget!

Jeg havde det skidt. Så skidt at det kunne ses på mig og at min støttekontaktperson faktisk var nervøs for mig. Jeg fandt heldigvis selv på en strategi som kunne hjælpe mig igennem eksaminerne og til sidst få huen på.

Jeg er blevet beriget med en fantastisk familie og fantastiske venner. Jeg skrev en besked til henholdsvis de mennesker jeg spiste ved hvori der stod, at jeg havde brug for at de lavede mad til mig så jeg kunne få føde indenbords, da jeg ellers ikke ville få noget fordi jeg ikke kunne overskue det. De svarede bare tilbage at det var helt fint, og så blevet jeg ellers inviteret til mad.

Jeg vil sige, at heldigvis havde jeg et sted jeg kunne gå på kompromis. Hvis jeg ikke havde kunnet gå på kompromis med maden og sige, at det skulle jeg ikke selv sørge for, så havde jeg ikke klaret studentereksamen.

At læse op til eksamen og få mad indebords var altså muligt fordi: Jeg havde/har fantastiske venner og familie medlemmer som lavede/laver mad til mig når der er brug for det Jeg kunne give ansvaret af noget der var svært til nogle andre

Næste indlæg ved jeg endnu ikke hvad skal handle om, men hold jer opdateret, så finder i ud af det.

Krammer og møsser

e296c960f0216c3ccb712aeed941a69d